Gin 'ops

Bert Recour speelde al lang met het idee om een gin te ontwikkelen, maar evident was dat niet. "Om te beginnen moesten we op zoek naar een distilleerderij waar we met ons eigen recept aan de slag konden. Na lang zoeken vonden we dit in Peer De Korhaan, waar al sinds 1833 jenever gestookt wordt en nu dus ook gin", legt hij uit. "Daarna moesten we op zoek naar het juiste recept. We wilden van de gin een eerbetoon maken aan onze streek en aan de lokale hop."

Recour ging langs bij tal van hoptelers en sprak ook met verschillende brouwers om meer te leren over de hop en hoe die verwerkt kon worden in zijn gin. "Evident is dat niet, omdat gin al enigszins bitter is door het gebruik van jeneverbessen, maar ook hop heeft een zekere bitterheid. Een jaar lang zijn we bezig geweest met het maken van de juiste samenstelling en die is er nu. Het is een zachte gin geworden, met een goede balans, maar toch een heel duidelijk aroma van hop", klinkt het trots. "Er is nu wel een hype rond gin, maar dat is niet mijn drijfveer geweest. Het moest een product zijn dat kan blijven bestaan." Wie de Gin 'ops wil kopen, kan terecht in restaurant Pegasus of online. Een fles kost 39 euro.

Meer info: http://www.ginops.be/en/