Brouwerij De Poes bestaat binnenkort 5 jaar!

Zo krijgen hun klassiekers, de bieren De Poes Blond (8 vol %) en De Poes Export (4,8 vol%) er een zusje bij – dit onder de vorm van een nieuwe krachtige bruine variant. Dit bruine bier zal een complex aroma bevatten, gebrouwen worden met 100% Belgische hop en een alcoholpercentage van een goede 9 vol % bezitten. De Poes bruin is nu in de laatste fase van haar ontwikkeling aanbeland.

Ze brengen met hun brouwerij eveneens een reeks degustatiebieren op de markt, noem het De Poes “Belgische Aromahop” serie. Als basis gebruiken ze een identiek blond basisbier van 6 vol % alcohol. Dit bier zal per brouwsel met een andere variant van een in België geteelde aromahop gebrouwen worden. De Poes “Belgische Aromahop” serie zal per batch met aan andere aromahop, gekweekt op Belgische bodem gedryhopt worden.  Zo nemen ze de proever mee op een reis door de wondere wereld van de Belgische aromahoppen en kan de klant de verschillende aroma’s genieten die verkrijgbaar zijn uit de 15 verschillende Belgische aromahoppen.  Hiervoor werken nauw samen met diverse Belgische hoptelers. Elk brouwsel zal steeds op een 1000 liter gebrouwen worden, de klant zal steeds duidelijk vermeld kunnen zien op het etiket met welke aromahop gewerkt is.  We wensen op deze manier de Belgische hopteelt nog wat meer in de kijker te zetten. 

En last but not least, brengen ze een uniek emaillebord naar een ontwerp van hun huisontwerper op de markt om hun eerste feest voor hun 5 jarig bestaan te vieren.  Het zal gaan over een emaillebord waarvan er eenmalig 50 exemplaren aangemaakt worden. Elk bord krijgt een nummer van 1 tot en met 50. De borden uit glasemaille zullen in dezelfde duurzame kwaliteit zijn zoals de reeds bestaande reclame emailleborden van hun brouwerij; voorziene afmeting = 420 x 300 mm (Formaat DIN A3). Deze borden worden te koop aangeboden, met de opbrengsten voorzien ze nieuwe investeringen in hun brouwerij.

Geïnteresseerde personen kunnen steeds info opvragen via: info@brouwerijdepoes.be