De Brouwmoaten

De Brouwmoaten

Als 3 West-Vlaamse studenten elkaar in Gent ontmoeten, blijken ze een gemeenschappelijke liefde voor het ambachtelijk gebrouwen bier te hebben. Ook na hun studententijd blijven ze genieten van karaktervolle smaken tijdens bierproeverijen, brouwerijbezoeken en streekbierenavonden. In 2010 beslissen ze om een sluimerend idee - een eigen bier maken - in de praktijk om te zetten. Op regelmatige basis verzamelen ze rond hun brouwketel van 30 liter om iets uit te proberen dat tot de verbeelding zou spreken. Begin 2017 maken ze een uniek bier "WUK Blond+"! Overtuigd van de smaaksensatie van hun product beslissen ze dat ook anderen de kans moeten krijgen om van dit bier te proeven.

De oprichting van brouwfirma "De Brouwmoaten" is een feit. Wuk een gedacht!

Wuk Brūn

De WUK BRŪN is een zwartbruin bier met gebrande aroma's van koffie en chocolade, een zoetige zweem van kandij met een fruitige toets en een droge afdronk. 

Dit donkere bier heeft het pallet van een quadrupel maar is iets lichter (8,5 % vol. alc.). Hij heeft eveneens een evenwichtige en ronde smaak zoals de blonde tegenhanger. De beige zacht-romige schuimkraag wordt met een lichte pareling ondersteund. De geur van rijpe appeltjes vermengd met kandij blijven hangen in de neus.

WUK Blond +

De Wuk Blond+ is een goudblond, hoppig bier met veel pit en karakter. Niet zomaar een blond bier maar een blond+ bier. Met zijn 8 % vol alc. krijg je een krachtig bier met een volle smaak waar je lang kunt van nagenieten.

Het bier kwam tot stand door gebruik te maken van hoogkwalitatieve ingrediënten. De verhouding van de basismouten gerst en tarwe en het toevoegen van bitterhop (Magnum) en een aromahop (Cascade) op het juiste moment zorgen voor een evenwichtig bier.