Brouwerij De Poes

Brouwerij De Poes

Het verhaal van Brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug heeft, beslist zijn passie voor voeding - en voor bier in het bijzonder - verder te zetten. Brouwerij De Poes ziet het levenslicht in 2014 en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer. Sinds het prille begin brouwen ze hun bier bij Deca Services NV in Woesten met een capaciteit 30 hectoliter per brouwdag. In 2016 installeerden ze een eigen microbrouwerij op Tieltse bodem met een capaciteit van 10 hectoliter. Ze zetten hun goede samenwerking met Deca Services NV echter verder en brouwen momenteel dus op twee sites. Ze brouwen hun bier steeds zelf, zowel in de nieuwe microbrouwerij in Tielt als in Woesten.

 

 

De Poes Foncee - Whiskey infused

De Poes Stowt

De Poes Speciale Belge

De Poes Speciale Belge is een amberkleurig bier van hoge gisting. Het bier is gebrouwen met 100 % op Belgische bodem geteelde gerst en hop. Ons amberkleurige bier heeft een lichte gerstsmaak en een typisch hoparoma. De Poes Speciale Belge is een ode aan de vroeger in België immens populaire amberkleurige bieren, Type Speciale Belge.

Tielts Kloosterbier "Bruin"

Tielts Kloosterbier "Blond"

De Poes Bruin

De Poes Houblon

De Poes EXPORT

De Poes Export is een blond bier van lage gisting. Het bier is gebrouwen volgens de regels van de kunst – heeft een lichte gerstsmaak en een typisch aroma zoals van een EXPORT verwacht kan worden. De Poes Export is een ode aan de vroeger immens populaire Export bieren van lage gisting – Type Dortmunder Pils. 
Ze gebruiken voor de Poes – Export slechts 1 graansoort (gerst) en hoogstaande bitter en aromahop, beiden 100 % van Belgische bodem. De Poes – Export is gebrouwen met de enige echte SAAZ Aromahop die het zijn kenmerkend zacht aroma geeft. Uitzonderlijk in de productie van dit slanke bier is dat het ongefilterd is, waardoor de smaakstoffen optimaal behouden blijft.
De Poes – Export is herkenbaar aan haar witte etiket met blauwe belettering. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen wordt het bier daarom best zo vers mogelijk geconsumeerd. Houdbaarheid 1 jaar max na bottelen.
Het bier kan je genieten uit de fles of in het typische De Poes glas.

Grondstoffen: gerst, water, suiker, 2 Belgische hopsoorten (waaronder SAAZ).
Gistingswijze: ondergistend.
Alcoholpercentage: 4,8 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (25 IBU).

De Poes

De Poes blond is een blond ongefilterd bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Het bier is fruitig met een lichte alcoholtoets achteraan de tong. Door het gebruik van een zeer hoogstaande bitter- en aromahop zorgen we ervoor dat er een bitterheid ontstaat die mooi in balans is. De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en de verwijzing naar bloemen en citrus.

Grondstoffen: gerst, tarwe, haver, mais, 2 Belgische hopsoorten, water, kruiden en gist.
Gistingswijze: bovengistend
Alcoholpercentage: 8 Vol % Alcohol.
Bitterheid: matige bitterheid (30 IBU)

 

Bellootje