Brouwerij de Kustbrouwerij

Brouwerij de Kustbrouwerij

De kustbrouwerij begon als thuisbrouwerij in Leffinge (Middelkerke). Er werd driftig geëxperimenteerd en vele stijlen, kleuren en smaken passeerden door de brouwketel en verdwenen in dorstige kelen.

Voorzichtig kwam de handelsgeest die zich bijna 15 jaar angstvallig verborgen had van onder het stof gekropen. 't Zou werkelijk zonde zijn om al dat lekkers voor henzelf te houden.

Er moest écht gebrouwen worden, dat werd steeds duidelijker. Een recept werd steeds fijner afgesteld en bij het zoeken naar typische streek-ingrediënten voor zijn bier in de duinen van Middelkerke zag ik plots een pluizig diertje met lange oren in een holletje wegduiken:  het Dunekeun (West-Vlaams voor duinkonijn) was geboren.

Na de vele geslaagde experimenten besloten ze om een stap verder te gaan. Vanaf juni 2014 is hun eerste bier 'Dunekeun Goudblond' ook voor de rest van de wereld beschikbaar.

Dunekeun Tripel

Dunekeun Bruin

Dunekeun Winter

Dunekeun Winter is een donkere parel die lange winteravonden helpt verzachten. Dit zeer smaakvolle bier rijpt 6 maanden en krijgt zijn bijzondere karakter door een liefdevolle omhelzing van aromatisch hout en jeneverbes. Enkel verkrijgbaar van november tot maart en zo lang de voorraad strekt.

Dunekeun Goudblond

Dunekeun Goudblond is een volmondig bier met een verfrissend bittertje. De afdronk laat een subtiel licht zuurtje na en laat een aangename nasmaak achter die naar meer doet verlangen.

Dunekeun is het eerste bier ter wereld dat zijn bijzondere smaak ontleent aan gedroogde rozenbottels van Duinroos.
Een écht kustbier!
Dunekeun kreeg zijn leuke naam toen de brouwer (Bart Verdonck) bij het plukken rozenbottels in de duinen van Middelkerke plots een klein duinkonijntje (dunekeuntje) tussen zijn benen zag wegschieten om naar zijn holletje te vluchten.