Belgian Contract Brewery

Belgian Contract Brewery

Remembrance '14 - '18

Het recept van Remembrance ’14-’18 werd in 2011 ontwikkeld als herdenking voor de Grote Oorlog. De streek rond Kortrijk waar de brouwerij gelegen is kwam - net zoals zowat de rest van Vlaanderen - in deze tijd zwaar onder vuur te liggen.Het Belgische leger werd in de strijd bijgestaan door vele buitenlandse mogenheden, onder meer de Amerikanen. Remembrance '14-'18 werd dan ook ontwikkeld samen met 2 Amerikaanse hobbybrouwers. Droog, bitter.  Blond. 9,0 %.

Oscar Blond

Jaren voor de brouwerij werd opgericht brouwden de brouwers al thuis als hobbybrouwers. Het merk Oscar kwam er in het begin als naamloos bier al beste recept uit. Omdat het bier na verschillende wedstrijdjes tussen vrienden er als beste uitkwam kreeg ons prijsbeest de naam Oscar, genoemd naar de prestigieuze filmprijs. Licht bitter. Blond. 6,6 %.

Ardoois Blond

Het is een blonde tripel met een alcoholpercentage van 7,5% vol.
Het is een bier van hoge gisting met hergisting op de fles.
Fruitig in de mond en citrus toetsen in de nasmaak. Een aangenaam mild kruidig aroma maakt het boeket compleet.

 

Oscar Bruin

Oscar Bruin is het bruine broertje van Oscar Blond. Met zijn 6,5% alc. vol. Is hij nagenoeg even licht maar dankzij de lage hopbitterheid veel zachter. De 3 soorten mout geven het bier een volmondige smaak met een zachte afdronk. In hoofdzaak speelt de caramelmout die een typische smaak in het bier achterlaat. Een zacht bruin biertje om van te genieten. Zacht. Bruin. 6,5 ¨%.

Oscar Tripel

De Amerikaans-Belgische hop zorgt voor een bijzondere bitterheid in het mondgevoel en een hoparoma bij het bier. Licht moutaroma met een toets van fruitige aromatische hop. De afdronk is zoet moutbitter met toch wat hopbitterheid in de keel. Blond. 10,8 %.

Sint Tabarnak

St. Tabarnak is het resultaat van de samenwerking tussen Brouwerij Eutropius & de Canadese death metal formatie Kataklysm. 
Tabarnak is een woord uit het dialect van het Canadese Quebec. Het verwijst naar het katholieke woord "tabernakel" en wordt door de franstalige inwoners van Quebec vaak als vloek gebruikt. Het woord wordt vooral gebruikt om een emotie (meestal woede of verbazing) uit te drukken, maar kan ook als een stopwoord worden gebruikt. 
St. Tabarnak is zacht blond bier met een frisse fruitige smaak. De nasmaak wordt gedragen door een lichte toets koriander. 
Een allemansvriend die zowel als aperitief- en degustatiebier kan worden gedronken. 
U zal het bier eren door het tot de laatste druppel te ledigen. En in Gods naam, als de fles leeg is, bestel dan een nieuwe Tabarnak!Zacht, fruitig.  Blond. 6,66 %.