't Gaverhopke

't Gaverhopke

De brouwerij die sinds 1994 bestaat werd in 2007 overgenomen door Gudrun Vandoorne en Bruno Delrue. De kleine artisanale familie brouwerij verhuisde in juli 2015 naar de kasteelhoeve "Goed ten Nieuwenhove". Deze beschermde hoeve zal voortaan het nieuwe toevluchtsoord zijn voor genieters van streekbieren en lekkere hapjes. Voor de kleinsten onder ons is er in de binnentuin een speeltuintje met springkasteel.

Bizar

Stasegemse loper

Dit is een licht amberkleurig biertje.

Branding Hopke

Dit is een licht bitter biertje.

Spring Tipple

Dit is een droge licht fruitige tripel.

Bitter Sweet Symphony

Dit biertje van 7,8% maakt zijn naam ten volle waar door de combinatie van bittere en zoete smaken. Het is een hoppig brouwsel met prikkels van zoete lychee en pompelmoes.

Koerseklakske

Een fris blond bier met een alcoholpercentage van 5,5 %.  Het bier werd gecreëerd ter ere van de “flandrien” Briek Schotte.

Zingende Blondine

Dit is een goudblond helder bier van 9,8 % met een dikke witte schuimlaag.  Het schuim is mooi wandklevig, met een fijne koolzuurpareling.  De eerste smaak is zoet maar algauw word je een vleugje gember gewaar.

Blondje

Een goudblond gerstenat van 6,7 % met een zoete aanzet en in de verte een smaak van jeneverbessen.  Een volmondig bier.

Bruintje

Het bruintje heeft 6,7 % alcohol en een donkerbruine kleur met een beige schuimkraag.  Het beschikt over een fruitig en lichtzurig aroma.

Den Twaalf

Een donker bier, moutig met chocoladetoetsen en de smaak van rozijntjes.   Een ol bier met een licht hoppige bitterheid.

Kriek

De kleur van dit bier van 6,8 % doet denken aan rode bessen, de geur van lambikbieren en de smaak uiteraard van kersen.