Seizoensbrouwerij Vandewalle

Seizoensbrouwerij Vandewalle

Seizoensbrouwerij Vandewalle in Reninge is een jong bedrijf, maar kan bogen op een familiale brouwtraditie met wortels tot diep in de 18de eeuw (1756). Een flinke portie streekgebonden grondstoffen, een stevige scheut vakmanschap, de invloed van de natuur, de tijd en het rijk historisch verleden vormen samen de ingrediënten voor de creatie van de bieren van de ‘kleinste brouwerij van de Westhoek’.

Reninge Bitter Blond à Lambiek

Reninge Bitter Blond à Lambiek heeft een alcoholgehalte van 8% en is een typisch mengbier. Dit bier van hoge gisting is gebrouwen op basis van natuurlijke ingrediënten met in het bijzonder de Poperingse bitter hoppen. Het is ongefilterd en ongepasteuriseerd. Na de hoofdgisting wordt het bier versneden met lambiek en rijpt acht maand op fles en heeft een fijnzurige en complexe afdronk.

 

 

 

Krieken Rood

Reninge Krieken Rood

Reninge Krieken Rood is een artisanaal fruitbier op basis van Veurnse Kelleries krieken. Het bier rust 12 maanden op eiken vaten en heeft een dieprode toets van krieken met een fijnzurige en complexe afdronk.  In de stad Lo brouwde brouwer Rouzee tot 1962 zijn eigen bier met krieken uit Veurne-Ambacht. De Seizoensbrouwerij zet deze traditie verder. Met een flinke portie streekgebonden grondstoffen, een stevige scheut vakmanschap, invloed van de natuur, de tijd en het rijk historisch verleden vormen samen de ingrediënten voor de creatie van het fruitbier uit de westhoek. Reninge Krieken Rood is enkel te verkrijgen tijdens de zomermaanden.

Reninge Oud Bruin

Reninge Oud Bruin is gebrouwen volgens de traditie van het ‘Vlaams Oud Bruin’ en heeft een alcoholpercentage van 6%. Dit bier is versneden met een bruin bier dat ruim twaalf maanden op eikenhouten vaten heeft gerust. Na de rijping wordt het bier versneden met jong bruin bier. De rijping op eikenhouten vat en de ‘gemengde’ hergisting op fles geeft aan het bier een complexe, intense en fijnzurige smaak. Dit bier dankt zijn naam aan de oud bruin-productie die Reningse brouwers voor de Eerste Wereldoorlog in standhielden.

 

Bitter Blond

Reninge Bitter Blond

Reninge Bitter Blond heeft een alcoholgehalte van 7% en uitgesproken hopsmaak. Dit bier van hoge gisting is gebrouwen op basis van natuurlijke ingrediënten met in het bijzonder de Poperingse bitter hoppen. Het is ongefilterd en ongepasteuriseerd. Reninge Bitter Blond is een dorstlessend bier, ideaal voor tijdens de zomermaanden. Dit bier dankt zijn naam aan het hooi- en oogstseizoen in de broeken van IJzervallei. De smaak van de seizoensarbeiders en de landbouwers waren tijdens de zomermaanden gericht op een bitter en scherp bier. De Lo-Reningse brouwers (o.a. brouwerij Verlende) verkregen dit biertype door jong bier te versnijden met een overjaars ‘oud bier’. Hierdoor ontstond een biertype eigen aan de regio.