Palm Breweries, Brouwerijsite Rodenbach

Palm Breweries, Brouwerijsite Rodenbach

In het West-Vlaamse Roeselare stichtte de familie Rodenbach in 1836 de brouwerij. Het bier dankt z’n unieke kwaliteit en meesterlijk karakter aan de eikenhouten foeders waarin het rijpt. Rodenbach is het typevoorbeeld van de Vlaamse roodbruine bieren van West-Vlaanderen. Het werd erkend als streekproduct.

Rodenbach

Rodenbach is een roodbruin bier met een alcoholpercentage van 5,2%. Het bestaat uit 3/4 jong en 1/4 oud bier dat 2 jaar op eik gerijpt is. Typerend aan Rodenbach is het zurig-fruitig karakter. Dit ontstaat in de eerste plaats door de gemengde gisting, een samenspel van bovengisting en melkzuurgisting. In de tweede plaats is er de rijping in grote eikenhouten vaten, foeders genaamd. 

Rodenbach Grand Cru

Rodenbach Grand Cru is een roodbruin degustatiebier met een alcoholpercentage van 6%. Het bestaat uit 1/3 jong en 2/3 oud bier dat 2 jaar op eik gerijpt is. De Grand Cru-versie, die een hoger aandeel oud bier bevat dan Rodenbach, wordt steevast bestempeld als "vineus" en "de ontbrekende schakel tussen bier en wijn

Rodenbach Vintage

Rodenbach Vintage, die sinds 2010 jaarlijks op de markt komt, is een roodbruin degustatiebier van gelimiteerde oplage met een alcoholpercentage van 7%. Het is afkomstig van één welbepaalde foeder waarin het bier gedurende twee jaar heeft gerijpt. 

Rodenbach Caractère Rouge

Rodenbach Caractère Rouge is een roodbruin degustatiebier van gelimiteerde oplage met een alcoholpercentage van 7%, dat twee jaar op foeders heeft gerijpt en waarin vervolgens krieken, frambozen en veenbessen hebben gemacereerd.

Tournée Générale Premium Tripel

Het is een goudblond gastronomisch bier dat eeuwenoude brouwtradities met innovatieve hedendaagse brouwtechnieken combineert. De Premium Tripel is een zachte volle tripel, gebrouwen met het beste gerstemout, rijst, maisgries en gekruid met de fijnste Belgische hopsoorten Hallertau Magnum en Kent Golding uit de streek van Poperinge.