Leroy Breweries

Leroy Breweries

Leroy Breweries staan al meer dan 4 eeuwen voor traditie, vakmanschap en passie, weerspiegeld in een assortiment kwalitatief hoogstaande bieren. Zelfs de Franse Revolutie en de Eerste Wereldoorlog konden de brouwerijen niet klein krijgen en ondertussen leiden de tiende en elfde brouwersgeneratie van de familie Leroy alles in goede banen.

Kapittel tripel Abt 10°

Kapittel Blond

Kapittel Gluten-Free

Cuvée Watou Rouge

Kapittel Prior 9°

Cuvée Watou

Bier van hoge gisting met nagisting op de fles. 3 hopvariëteiten.
Cuvée Watou is één van de meest recente aanwinsten. Deze Belgisch premium blonde dorstlesser van hoge gisting met nagisting op de fles valt vooral tijdens de zomer zeer in de smaak en is perfect als verfrisser op een zonovergoten terras tijdens een warme zomerdag.
Cuvée Watou heeft een aangename goudblonde kleur met een volle romige schuimkraag die volledig tot zijn recht komt door de spitse vorm van het glas. Bij het degusteren wordt eerst een zachte niet al te bittere fruitsmaak waargenomen, die overgaat in een lichte afdronk van citrus en sinaas. Door het parelen is dit bier extra verfrissend. Gebrouwen met 100% Belgische hop.
Alc. 8 %


 

Poperings Hommelbier nieuwe oogst 2012

Poperings Hommelbier nieuwe oogst 2013, limited edition

Poperings Hommelbier nieuwe oogst 2014, limited edition

Poperings Hommelbier nieuwe oogst 2015, limited edition

Poperings Hommelbier

Dit blonde, Belgische biertje is bijzonder door het gebruik van gist. Het heeft een alcoholpercentage van 7.5%. Het is een zeer goed drinkbaar sterk bier. Het heeft een unieke smaak. Sinds 2012 is er de Dry hommel, een smaakvariant. Daarnaast wordt er sinds 2012 elk jaar een Limited edition uitgegeven. Deze wordt gebrouwen tijdens het oogsten van de hop.

Watou's Witbier

Witbier van hoge gisting.
Bleekgeel troebel witbier met tarwe, zuivel (kaas), gist, (lichte) koriander en vrij fel citrus  in de neus. In de mond: tarwe, iets metalig, een zachte zurigheid, citrusfris, met een fletse nasmaak die langzaam verdwijnt. Wel verfrissend.
Ingrediënten: Mout, tarwe, Poperingse hop, specerijen (koriander, curaçao), gist, water.
Alc. 5 %