Fort Lapin

Fort Lapin

Brouwerij Fort Lapin is een authentieke ambachtelijke brouwerij net ten noorden van het brugse stadscentrum. De naam verwijst naar de plaats waar de brouwerij zich bevindt. Oorspronkelijk was dit een fort die in 1664 gebouwd werd om de brugse handelskom te beschermen.De brouwerij is opgericht eind 2011 en is een creatie van Kristof Vandenbussche die ook de brouwer is. Na jaren experimenteren werd besloten om de eigen creaties ook aan het publiek aan te bieden. Met groeiend succes. Bij hen staat kwaliteit voorop. Het is hun bedoeling om de klant de kwalitatief meest hoogstaande bieren aan te bieden, geproduceerd in hun eigen brouwerij, volgens eigenhandig gecreëerde recepten.
 

Fort Lapin 6 "Dubbel"

Een amberkleurig bier van 6 % ABV. Het bier wordt gekenmerkt door de mooie lichtrode kleur die afkomstig is van de hibiscusbloem, deze zorgt overigens ook voor de verfrissende smaak.
Hopsoorten  ; challenger en golding.
 

Fort Lapin 8 "Tripel"

Een blond bier van 8 % ABV. 
Dit was ons eerste bier. Heeft iets van en witbier door de toevoeging van koriander en tarwemout.  Een mooi gebalanceerde en makkelijke doordrinker.  
Hopsoorten : admiral en styrian golding.
 

Fort Lapin 10 "Quadruppel"

Donker kruidig degustatiebier. In dit bier zijn er 8 soorten mout verwerkt.  Daarnaast zorgen de kruiden voor een mooie balans.  Er werd ook gebruik gemaakt van kruidnagel, vanille, koriander, kaneel en jeneverbes.
Hopsoorten : merkur en hallertau mittelfruh.
 

Fort Lapin "Hoplapin"

Fort Lapin "Snowlapin"