Flanders Fields Brewery

Flanders Fields Brewery

De West-Vlaamse frontstreek, ook wel Flanders Fields genoemd, draagt nog altijd de merktekens van de eerste wereldoorlog. De 100-jarige herdenking van de oorlog trekt met ontelbare events wereldwijd de aandacht. Flanders Fields Brewery is thuis in deze unieke historische regio. Tegen de achtergrond van de ‘Groote Oorlog’ brengen we u bieren met een ‘taste that brings the world together’.
 

Flanders Fields 1418 Ale Original Blond

Een premium blonde ale met de rijke smaak van echte Vlaamse hoppe. De Flanders Fields Ale 14-18 is een kruising van een Belgisch blond bier en een Engelse ale. Het wordt gebrouwen met hoppe uit de regio van Flanders Fields en een gist die reeds gebruikt werd door een lokale brouwerij
ten tijde van Wereldoorlog I.Op het einde van het brouwproces krijgt het authentieke bier een moderne toets dankzij de toevoeging van specifieke kruiden.De 14-18 laat zich vlot drinken met een – typisch voor die tijd – vrij laag alcoholvolume: 5.5 % alc.
 

Flanders Fields 1418 Original Bruin

gebrouwen volgens een oude Belgische traditie met hoppe uit de streek van Poperinge. Omstreeks de eerste wereldoorlog was dit type bier erg populair en gekend onder de naam ‘forte brune’. Een sterk bruin bier dus, maar wat toen als ‘sterk’ bestempeld werd, is voor ons vandaag een heel zacht en goed drinkbaar bier van 5,5% alcohol. Milde donkere mouten bezorgen het bier een uiterst zachte gebrande mouttoets die absoluut niet overheerst. De Original Bruin wordt tijdens het brouwen afgewerkt met een extra hop gift om het bier een duidelijke, maar zachte Belgische Wordt hopneus te geven.
De Original Bruin is gebrouwen om regelmatig van te genieten.
 

Flanders Fields 1418 Tripel

een zachte bitterheid afgewisseld met toetsen van Is een tripel ale met de rijke smaak van echte Vlaamse hoppe. Naast de Premium Blonde Ale en de Original Bruin Ale is dit het derde bier uit de stal van de Flanders Fields Brewery.
De Original Tripel wordt gebrouwen met hoppe uit de regio van Flanders Fields op basis van een gist die reeds gebruikt werd door een lokale brouwerij ten tijde van Wereldoorlog I. De Flanders Fields Ale 14-18 Original Tripel heeft een mooie blonde kleur en een ruige schuimkraag. Het aroma is zacht kruidig met tinten van honing. De smaakaanzet is zacht moutig met opnieuw noties van honing en fruit. De afdronk brengt aromatische kruiden.
De tripel laat zich vlot drinken met een
alcoholvolume van 8 % alc
 

Flanders Fields 1418 Ale Quadrupel