De Antwerpse Brouw Compagnie

De Antwerpse Brouw Compagnie

De Antwerpse Brouw Compagnie is een volledig onafhankelijke lokale brouwerij: opgericht door - en volledig in handen van bierliefhebbers.

De Antwerpse Brouw Compagnie is een van de meest bekroonde brouwerijen, met o.a. 7X de titel World’s Best / Goud op oa de World Beer Cup, Global Craft Beer Awards, World Beer Awards en Brussels Beer Challenge.

Opgericht met het terugbrengen van Seefbier - het historische bier van Antwerpen -  ontwikkelt de brouwerij ook regelmatig nieuwe bieren, waarbij de focus ligt op onderscheidende, atypische maar tegelijk gebalanceerde speciaalbieren.

De brouwerij is gevestigd in centrum Antwerpen, op het eilandje op loopafstand van het MAS en het Havenhuis.

In  de brouwerij, temidden van de 40 hl brouwzaal en de 120 hl gistingtanks bevindt zich het brouwerijcafe. Het café en de brouwerij is vrij toegankelijk, en hier kan je de bieren proeven, temidden van de actieve brouwerij.

 

Het Seefbier

Het Historische bier van de stad Antwerpen, met roots tot in de 16de eeuw. Gebrouwen door de verschillende artisanale brouwerijen in en rond Antwerpen verdween het begin 20ste eeuw. Na een zoektocht van bijna 3 jaar werd het oorspronkelijke recept teruggevonden en met de hulp van de KU Leuven terug tot leven gebracht.

Sindsdien kent het bier een sterke opmars en won het niet minder dan 6X gouden medailles op de belangrijkste bierwedstrijden ter wereld. 

Een troebel blond, ongefilterd speciaalbier van 6,5 % alcohol, gebrouwen met boekweit, haver, tarwe en gerst.

Erkent als streekproduct en officieel bier van de stad Antwerpen.