Brouwhuys De Vaart

Brouwhuys De Vaart

Luvanium (of Lovanium of Loven) was de naam waarmee Leuven voor de eerste keer werd vermeld in 884 en heeft 2 mogelijke verklaringen: "moeras in het bos" of "snel water" naar een snelstromend beekje ten zuiden van de huidige stad.

Luvanium Hopschieter

Luvanium Hopschieter vindt zijn oorsprong in het aloude kruidbier dat in de 18de  eeuw met veel hop in de Leuvense kruidketels werd bereid. Dit drooggehopt, goudblond bier van 8% Alc. wordt gebrouwen met 100% Belgische hop, gerst, tarwer en haver. De naam Hopschieter verwijst naar de oude bijnaam van de Leuvenaars: de koeienschieters.

Luvanium Blond

Luvanium blond is een bier vol traditie, geïnspireerd op het beroemde Leuvense bier uit de 18de eeuw dat immens populair was in de lage landen. Dr. J.-b. Vrancken beschreef het bier toen als 'uitzonderlijk zacht, met een uniek aroma en gezegend met een uitgelezen smakenpallet'. Door zijn exceptionele smaak werd het bier de koning aller dranken genoemd in heel de Oostenrijkse Nederlanden.

Luvanium

Luvanium blond is een bier vol traditie, geïnspireerd op het beroemde Leuvense bier uit de 18de eeuw dat immens populair was in de lage landen. Dr. J.-b. Vrancken beschreef het bier toen als 'uitzonderlijk zacht, met een uniek aroma en gezegend met een uitgelezen smakenpallet'. Door zijn exceptionele smaak werd het bier de koning aller dranken genoemd in heel de Oostenrijkse Nederlanden. Het bier heeft een alcoholgehalte van 7,2% vol.

Luvanium Cuyt

Luvanium Cuyt is geïnspireerd op het cuytbier dat in Leuven voor het eerst rond 1440 gebrouwen werd. Het zou gedurende eeuwen het voornaamste bier van de Leuvenaars worden. Het is een troebel, wit, verfrissend, kruidig bier dat wordt gebrouwen met 45% haver, traditionele vloermout, ruwe tarwe en belgische hop. Dit ongefilterde bier van hoge gisting hergist op de fles en heeft een alcoholgehalte van 6,5% vol.