Brouwerij Slaghmuylder

Brouwerij Slaghmuylder

De brouwerij Slaghmuylder werd opgericht in 1860 door Emmanuel Slaghmuylder, die tot dan graanhandelaar was. Het laatste deel van de naam "muylder" duidt namelijk op molenaar. Vandaag is Brouwerij Slaghmuylder een uniek familiebedrijf dat voortbouwend op een rijke traditie vooruit kijkt naar de toekomst.
 

Wortelbier

Ninoofs karnavalbier.
Het Wortelbier heeft een alcoholgehalte van 5,2 procent en is daardoor net iets zwaarder dan een pilsbiertje maar lichter dan een Witkap of ander abdijbier van de brouwerij. Alc. Blond bier  5,2 %.


 

Witkap Pater Stimulo

Witkap·Pater Stimulo Alc. 6% vol.   is een verfrissend goudkleurig bier van hoge gisting, met hergisting op fles of op vat - een levend bier met smaakevolutie. Uitgeschonken volgens de regels van de kunst verkrijgt men een rijkelijk, witte en stabiele schuimkraag met een zeer romig van structuur en wandklevend. In de neus krijgt men het florale, bloemige van de hop van Erembodegem bij Aalst, en intense fruitige gistaroma’s specifiek voor de Witkap·Pater. Er worden geen andere kruiden gebruikt. Bij het degusteren krijgt men we een smaaksensatie gaande van fluweelzacht mondgevoel via verfrissend en uiteindelijk een lekkere hopbitters afdronk. Dit bier is zeer digestief en uniek in het Belgisch bierlandschap.

 

Witkap Pater Speciale

Witkap-Pater Special is een hogegistingsbier met hergisting op fles. De kleur is blond-amber, diepblond. Het bier smaakt bitterig, vooral in de nasmaak. Het smaakt ook een beetje moutig. Het parelt mooi en loopt zacht binnen.

 

Witkap Pater Dubbel


Witkap·Pater Dubbel Alc. 7% vol.  is een donkerbruin patersbier met crèmekleurige schuimkraag, een volle smaak en toetsen van karamel. Opmerkelijk donker bier dat zich bijzonder goed associeert met Belgische chocolade desserts.

 

Witkap Pater Tripel

Witkap·Pater Tripel (Alc. 7,5% vol.) is een helder goudgeel bier, zeer complex van smaak met een fruitige neus en een mooie lange afdronk.
Een delicaat bier voor fijnproevers.
Dit wordt bevestigd door de ‘New York Times’: In de rangschikking van de beste bieren ter wereld prijkt Witkap·Pater Tripel op een bijzonder knappe achtste plaats.

 

Ambiorix

Gebrouwen sinds 1985 door de familiale brouwerij Slaghmuylder.
Het is een bier van hoge gisting met hergisting op fles.
Alc. 7,5% vol.
Kleur : donker roodbruin bier
Smaak : zeer subtiele smaak ,mengeling van fruit-,kruiden-en karamelsmaak zonder dat één van hen gaat overheersen met een
licht bittere nasmaak


 

Slaghmuylder's Kerstbier

Brouwerij Slaghmuylder  heeft een prachtige traditie om sedert meer dan 50 jaren haar klanten voor en rond de feestdagen te verwennen met een uniek Kerstbier. De erkenning als streekproduct.be is tevens een mooie getuigenis van de authenticiteit van Slaghmuylder’s Kerstbier.
Ook dit jaar is extra veel aandacht besteed aan het brouwen van het Kerstbier.
Eind augustus werd dit speciale lagerbier gebrouwen, met meer mout en extra gehopt. 
De aroma’s van de hop uit eigen streek (Erembodegem) komen tot hun recht in een lekkere bittere afdronk. 
Tijdens de lagering van meer dan 2 maanden is het bier natuurlijk gerijpt en hebben alle aroma’s zich ontwikkeld. Dankzij de natuurlijke saturatie parelt het bier zeer fijn zoals champagne en heeft het een mooie, dichte en stabiele schuimkraag.
Het resultaat is een uniek, blond bier van lage gisting dat zich onderscheidt van de zoete donkere kerstbieren.


 

Pikkeling

Het is een amberkleurig bier van hoge gisting, met hergisting op fles. Dit levend bier is gebrouwen naar aloude traditie met natuurlijke ingrediënten, waaronder gerstemout en aromatische streekeigen hopbloemen. Alc. 5,5% vol.

Hertalse Poorter

Hertalse Poorter is een blond hoge gistingsbier met nagisting in de fles. Dit levende bier wordt gebrouwen naar het aloude "Kempen traditie '" met natuurlijke ingrediënten, met inbegrip van de gerstemout en aromatische typische lokale Herentalse kruiden (gagel). 
Het bier werd gemaakt naar aanleiding van 800 jaar Herentals.6,5 % alc.
 

Slag Pils

-    In 1926 werd met een nieuw brouwprocédé voor bier van lage gisting (8°C) gestart.  De slag pils was geboren 

Paasbier

Paasbier is een seizoengebonden bier dat enkel te verkrijgen is in de Paasperiode. Het wordt zwaarder gebrouwen en is sterker gehopt met hopbloemen uit Aalst en omstreken. Het kent ook een langere lagering wat betekent dat men het bier op een lage temperatuur gedurende meer dan twee maanden laat rusten.
 Het resultaat is een prachtig, blond, kristalhelder, fijn parelend lager bier met een mooie dichte stabiele schuimkraag. De aroma’s van deze hop komen tot hun recht in een lekkere bittere afdronk. Dit bier is tevens ongefilterd te verkrijgen, waardoor men kan genieten van een nog vollere smaak.