Brouwerij Sint-Bernardus

Brouwerij Sint-Bernardus

In de Brouwerij St. Bernardus, brouwt men sinds 1946 de edele St.Bernardus bieren: donkere en blonde abdijbieren. Alle bieren zijn gebrouwen met onze eigen gist, met hop van ons eigen hopveld vlak naast de brouwerij en met mout van de beste kwaliteit.
 

St. Bernardus Pater 6

Deze naam is een referentie geworden en veelal wordt het bier aangeduid met zijn productnaam: "..een Paterke...". De Pater is een kastanjekleurig donker bier van hoge gisting, met een volle smaak (6,7% alc. vol).

St Bernardus Prior 8

Dit heerlijke donkerbruine bier van hoge gisting heeft een moutig-fruitig volle smaak, een mooie volle schuimkraag met een nasmaak die de perfecte balans tussen zoet en bitter weet te creëren (8% Alc. vol).

St Bernardus Tripel

St.Bernardus Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door zijn uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak (8% alc. vol). Door zijn discrete bitterheid zeer geschikt voor recepties of bij het aperitief.

St Bernardus Abt 12

De absolute top in de hiërarchie van de St. Bernardusbieren en tevens het bier met het hoogste alcoholgehalte (10% alc. vol). Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak. De St. Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk. Wordt aanzien als een van de beste bieren ter wereld. Origineel recept, sedert 1946 gebrouwen.St Bernardus Abt 12.
 

St Bernardus Witbier

Ongefilterd witbier, met een zachte, volle smaak en toetsen van citrusvruchten en verse koriander (5,5% alc. vol). Ontwikkeld in samenwerking met Pierre Celis, de godfather van het Belgische witbier.
Opvallend: ook dit bier is, net als alle andere bieren van de brouwerij, hergist op fles.

 


 

St Bernardus Christmas Ale

St.Bernardus Christmas Ale is een donker bier, met een volle moutige-fruitige smaak, gebrouwen met meer en andere hop en moutsoorten, en dus ook meer aroma's en smaken.
Het perfecte bier om op een (koude?) winteravond van te genieten, alleen of in het gezelschap van enkele vrienden (10% alc. vol).


 

Watou Tripel

Watou Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak (7,5% alc. vol). Door zijn discrete bitterheid zeer geschikt voor recepties of bij het aperitief. Dit blonde-amberkleurige bier is een beetje zoeter en minder bitter dan onze St.Bernardus Tripel.
 

St. Bernardus Extra 4

De Extra 4 wordt gebrouwen in de klassieke 'single'-stijl en is een bleek-goudkleurig bier van slechts 4,8% alc. vol. Het is een bier van hoge gisting, met hergisting op fles, boordevol karakter en smaken, gebrouwen met meer hop dan gebruikelijk voor de andere bieren van Brouwerij St.Bernardus.