Brouwerij Jessenhofke

Brouwerij Jessenhofke

Kuringen, een vredig dorp nabij Hasselt, waar de lokale bewoner in het dorpscafé onder de kerktoren zijn pintje drinkt, waarschijnlijk niet beseffend dat men zich hier in één van de zeldzame gemeenten in Vlaanderen bevindt waar biologische bieren gebrouwen wordt. In de Jessenhofstraat vloeit er al dertien jaar lang biobier uit de brouwketels. De naam van de locatie verklaart meteen waar brouwer Gert Jordens de naam van brouwerij Jessenhofke vandaan gehaald heeft. Alle gebruikte Belgische biologische hoppen komen uit Poperinge.

Ultima Tripel

Happy Beer

't Bottelke

Lou Garbaye

RGLR

RGLR is licht verteerbaar voor bij de lunch (3,5% Vol.). De ecologische traiteur Dauranta wou een licht bier schenken tijdens de lunch en op recepties. Dit bier is speciaal voor hun deze laag alcoholische dorstlesser ontwikkeld. Uniek door het consequent gebruiken van dezelfde 3 biologische hoppen die ook in onze andere bieren terug te vinden zijn.

RSRV

Het bier RSRV is een bier om te bewaren maar nu ook al goed (10% Vol.). Café Grendelpoort in Valkenburg had de droom een stevige quadrupel van 10% te serveren als Kerstbier. Zij hebben dit bier permanent in hun gamma opgenomen en raden aan dit minstens een jaar te laten rijpen zodat de volle smaak volledig tot haar recht komt. 

PMPRNL

PMPRNL is een Sensueel bier om te behagen (8% Vol.). Gert voegde aan zijn tripel extra kruiden van Sanguisorba toe en brouwde een bier dat jou de moed en kracht zal geven om jouw liefde in al haar schoonheid te laten zien. Een blond bier met een licht rode toets, aroma’s van citrus en aarde deinen uit in een droge bitterheid die lang blijft duren.

TRPL

Het bier TRPL (8% Vol.) brengt de slogan “drink matig doch regelmatig” naar voor. Deze tripel was hun eerste stap in brouwland en werd meteen verkozen tot beste Limburgs amateurbrouwsel in 2002. Dit bier heeft een harmonieuze smaak- en geursensatie waarin zowel droog, bitterheid, kruidigheid als zoetigheid in evenwicht zijn.

 

BRWN

Het bier BRWN brengt verlichting in duistere dagen (7% Vol.). Net zoals Aphrodite een tarwebrouwsel maakte voor haar Adonis, brouwden zij voor jullie een romig bruintje dat verlichting zal brengen in donkere dagen. Uniek omdat dit bier enkel uit speciale mouten is gemaakt zonder pilsmout.

 

MAYA

MAYA

MAYA is een blond en verrassend feestbier (6% Vol.). Het Hasseltse seitanbedrijf Maya en brouwerij Jessenhofke werkten samen aan dit experiment. De gerst werd gedeeltelijk vervangen door het zetmeelhoudende restproduct van de seitanmaker. Het resultaat is een lichtblond sprankelend bier met ondanks zijn hoge bitterheid een zoetzurige ondertoets.

Arvum