Brouwerij Gemeldorp

Brouwerij Gemeldorp

Sinds 8 november is de brouwerij een goedgekeurde ambachtelijke brouwerij geworden door het FOD Economie. Zijn over-grootvader Gonzales Tessely was een ambachtelijke brouwer en hij is trots zijn ambacht te mogen verder zetten. Zij brouwen met natuurlijke grondstoffen zonder toevoeging van stabilisatoren en extra CO2.

Gaudium ICT-brouwer

Gebouwen voor en enkel verkrijgbaar op de verjaardag van de brouwer namelijk 7 maart 2017. Bier gebrouwen met 100% Belgische hop.

 

Coureur

Ter ere van de 30ste verjaardag van het behalen van Belgisch kampioen door mijn buurman en dorpsgenoot Ferdi Van den Haute. Het is een pittige donkere blond bier geworden met eikenbladhoning uit de eikenbossen van Portugal. Bier gebrouwen met 100% Belgische hop.

Gaudium Grafmaker

Een apertief rose kriek met Gemeldorpse Noorder krieken 9 maanden gerijpt op rum eik. Of zoals de voorproevers hem noemen een champagne bier.

Gaudium Smid

Daar onze Gemeldorpse smid graag wit tarwe bier drinkt was de naam keuze voor dit 5% alcohol bierke snel gekozen. Dit bierke bevat slechts 1 hop soort die een duidelijke citrus smaak aan het bier geeft. Om de citrus smaak nog extra te accenturen gebruiken we hier een super lekkere Citroen honing uit het zonnige Spanje.

Gaudium "Metser"

Gebaseerd op een rood Iers ale recept, met klassehoning van seizoen 2015 en afgewerkt met verse kruiden. Het bier bevat een Alcoholgehalte van 5.5%. Ter ere van het enige cafe in Gemeldorp "Bij Metser" en de vele metsers onder hen die groten dorst hebben na een dag hard labeur.

Gaudium "Bakker"

Gebaseerd op een eigen blond recept, met klassehoning van seizoen 2016 en afgewerkt met verse kruiden. Het bier bevat een alcoholgehalte van 6%. Qua bitterheid is deze hoger dan hun ander Blond bierke "Verpleegster".

Gaudium "Imker"

Gebaseerd op een amber Belgisch ale recept, met klassehoning van seizoen 2016 en afgewerkt met verse kruiden. Werd op zondag 30 oktober 2016 officieel voorgesteld door schepen Duwyn op de "Bijvriendelijke dag" in het koetsenhuis te Geraardsbergen. Het bier bevat een alcoholgehalte van 6%, m.a.w. een zeer goed toegankelijk bierke voor zowel mannen als vrouwen.

Gaudium "Sheriff"

Gebaseerd op een eigen amber recept, met klassehoning van seizoen 2016 en enkel verkrijgbaar in de winter dus een 'echt' winterbier. Het bier bevat een alcoholgehalte van 9%. Het is gebrouwen met 3 verschillende hop soorten en een dubbele moutkorf.

Gaudium "Verpleegster"

Gebaseerd op een oud Belgisch blond recept, met klassehoning van seizoen 2016 en afgewerkt met verse kruiden. Het bier bevat een alcoholgehalte van 6,5%. Dit bier is gebrouwd ter ere van zijn vrouw, die verpleegster is, en alle verplegend/verzorgend personeel die letterlijk dag en nacht in de weer zijn om de zieken en hulpbehoevende te verzorgen. Verpleegster is ook gluten arm.