Brouwerij De Bie

Brouwerij De Bie

Brouwerij De Bie gebruikt enkel natuurlijke kwaliteitsproducten, zonder chemische additieven. De hop, het tarwe en de gerst komen van de eigen akkers rondom de hoeve. Het bierdraf wordt aan de Limousin runderen gevoederd, die er op een even natuurlijke manier gekweekt worden. Een gesloten circuit dus, waar geen chemische producten aan te pas komen. Lekker gezond!

Blonde Bie

Uitzicht: Zeer helder blond, mooie pareling in het glas
Aroma: Fruitig (banaan), moutig, licht kruidig (koriander), zoet
Smaak: Fruitig, zoetig, licht bittere nasmaak, alcohol goed verborgen, beetje kruidigheid

Blonde Bie (8% Vol) is een parel voor het oog en in het glas. Deze helderblonde verschijning heeft een sterk en pittig karakter. Ze geurt heerlijk zoet naar banaan, koriander en mout. Met haar zoetfruitige smaak en licht bittere nasmaak weet ze de alcohol goed te verbergen. Een blonde die je zeker eens moet geproefd hebben. Cheers!

Riebedebie

Uitzicht: Helder, stabiele schuimkraag

Aroma: Fruitig (perzik, sinaas), hoppig, floraal, gist, biscuits.

Smaak: Zoet, moutig, kruidig, fruitig, prikkelend mondgevoel met zachtbittere afdronk.

Met zijn heldere, stabiele schuimkraag staat Riebedebie (9% Vol.)  stevig in z’n schoenen.
Hij prikkelt je mond en verleidt al je zintuigen met zijn fruit, hop, gist en biscuits aroma’s. Zijn zoetfruitige smaak met moutige kruidentoetsen brengt je in vervoering. En terwijl jij geniet van zijn zachtbittere afdronk maakt hij zich uit de voeten. Santé!

Kriekedebie

Een heerlijk kriekenbier (4,5% Vol.) met robijnrode kleur en zacht zoete smaak. Een 'kriek' om de meest veeleisende te verwennen!

Ambachtelijk bier van hoge gisting, gebrouwen op kleine schaal met uitsluitend natuurlijke ingrediënten: mout, hop, water, gist en kriekenextract.

Kriekebie verspreidt een vleugje romantiek dat geurt naar zoete, fruitige krieksnoepjes. Met haar fuchsia kleedje een haar lichtroze schuimkraag dartelt ze voorbij je lippen. Eenmaal je verleid bent, dringt haar zoete, fruitige, evenwichtige smaak bij je naar binnen. Geniet heerlijk na van haar licht droge nasmaak en word gerust verliefd!

Winter Bie

Een bruin bier (8% Vol) met een lichte honingsmaak, dat je kan opwarmen op koude winterdagen.
 

Stoute Bie

Uitzicht: bijzonder veel schuim
Aroma: Zoet, karamel, gebrande mout, koffie, chocolade, kaneel
Smaak: Zoet, karamel, snoepjes, anijs, zoethout, zacht

Stoute Bie (5,5% Vol.) houdt van héél véél schuim. Hij dompelt je onder in aroma’s van karamel, koffie, kaneel en chocolade, terwijl hij een geur van gebrande mout verspreidt.Met zijn zachtzoete smaak voert hij je terug naar je jeugd van karamel, snoepjes, anijs en zoethout. En van kwajongensstreken natuurlijk. Geniet ervan!

Double Bie

Bruin bier, de 'light' versie van de welbekende Zatte Bie, met dezelfde gebrande karamel smaak.

Double Bie (6% Vol.) is ondanks zijn stevige schuimkraag en roodbruine verschijning geen zwaar geval. Maar hij is verraderlijk, omdat je zijn alcohol weinig proeft. Met zijn zoete karamel-, chocolade- en toffeegeur, vergezeld van een vleugje rood fruit, lokt hij je mee als met een snoepje. Waarna zijn honing-, karamel- en gebrande moutsmaak je niet meer loslaat. Je bent gewaarschuwd!

De Bie Vélo

Het bier (7,5% Vol.) heeft de smaak van de overwinning. "De Bie Vélo’ is een blonde lichtambere tripel en heeft een bijzondere smaak. Het evenwicht zoet-bitter is in balans. Het bier smaakt fruitig en heeft een moutige nasmaak. De finishing touch, dat zijn de kruidige toetsen van steranijs, koriander en salie. Het zal zowel bij de mannelijke als vrouwelijke fans in de smaak vallen. Heel lekker, stevig wel qua alcoholpercentage maar toch goed doordrinkbaar.”

Helleketel

Uitzicht: Goudblond, stabiele schuimkraag, helder met lichte pareling
Aroma: Fruitig (exotisch), hoppig en kruidig
Smaak: Zoet, lichtbitter, droge moutige nasmaak, kruidig

Dit goudblonde bier (7% Vol.) met stabiele schuimkraag straalt één en al mysterie uit. De helderheid en lichte pareling creëren het magische effect. De exotische, hoppige en kruidige aroma’s zorgen voor de betovering, die kruidig, zoet en zachtbitter smaakt. Eruit ontwaken, doe je met een heerlijk droge, moutige nasmaak. Hocus, pocus, schol!

Hellekapelle

Uitzicht: Mooie pareling in het glas, stabiel egaal schuim
Aroma: moutig, fruitig, grassig, gist, licht hoppig
Smaak: fris en fruitig, milde toesten van toetsen van hop met een droge, moutige nasmaak. Dorstlesser, eerder zoet dan bitter

Hellekapelle bier (5% Vol.) ziet er hemels uit. Een schitterende pareling in het glas en een stabiel egale schuimkraag. De moutige, fruitige, grassige aromas met hun licht hoppig gistvleugje, voeren je naar de 7de hemel. Terwijl je geniet van de frisfruitige smaak, de milde hoptoetsen en de moutige nasmaak is de hel ver weg. Tenzij je niet genoeg krijgt van deze zoete dorstlesser natuurlijk. Halleluja!

Zatte Bie

Een krachtig, donker bier (9% Vol.) met een typisch aroma dat zich langzaam laat genieten

Ambachtelijk bier van hoge gisting, gebrouwen op kleine schaal met uitsluitend natuurlijke ingrediënten: mout, hop, kandijsuiker, gist water en kruiden.

Bekroond met 3 medailles: 2014 eervolle vermelding Brussel Beer Challenge. 2016 Zilver Australian Internationals Beer Awards. 2016 Zilver London International Beer Challenge.