Brouwerij Bier en Karakter

Brouwerij Bier en Karakter

Brouwerij Bier en Karakter bestaat uit een vennootschap van drie vrienden: Chris Bruynooghe, Chris Callewaert en Brecht Dumoulin.
Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studies in Gent. Terwijl ze verder studeerden, toonden ze allemaal dezelfde interesse, een lekker biertje. Net daardoor besloten ze om in 2010 een namiddag te brouwen. Brecht schreef een recept en van het een kwam het ander. Na een half jaar werden de plannen serieuzer en bleef het niet meer bij een namiddag bier maken. Ze bleven sleutelen aan het recept en gingen ondertussen op zoek naar een brouwinstallatie, een ontwerp voor hun etiket, ... In oktober 2012 besloten de drie om een bvba op te starten onder de naam ‘Bier & Karakter’. In de zaak hebben ze elk hun eigen taak. Chris Bruynooghe is de technische, administratieve kracht. Chris Callewaert ontfermt zich over de boekhouding en Brecht verdiept zich in het schrijven van de recepten.

 

Klets

Hun eerste bier (8% Vol.) kreeg de naam ‘Klets’. Voor Hen een homoniem met een veelvoud aan betekenissen die u gerust zelf mag ontdekken. Ze kozen ervoor om een amberkleurig, complex bier van hoge gisting te brouwen. Het krijgt zijn unieke smaak door het gebruik van vier soorten hop uit Poperinge. Het heeft een aangename bitterheid en de smaak wordt meestal omschreven als pittig, kruidig, licht gepeperd en volmondig tot romig. Met zijn acht graden alcohol ontstond er zo een karaktervol bier. Op 26/12/2013 werd Klets erkend als 100% West-Vlaams hoeve-en streekproduct.