Brouwerij Betsy

Brouwerij Betsy

Betsy Quadrupel 12

Gin Betsy

Omdat moeder de vrouw liever gin dan bier drinkt, gingen ze op zoek naar een recept op basis van de Blonde Betsy.
Zowel de kruiden als de hop die ze in hun Blonde Betsy gebruiken, komen naar voor in Gin Betsy.
Ze gingen jeneverbessen plukken in Italië, omdat deze zoeter zijn dan de Macedonische jeneverbessen. Daarnaast zijn er nog 7 andere botanicals verwerkt in hun Gin Betsy.

Gin Betsy is gedistilleerd met een hoge concentratie aan kruiden, waardoor het niet nodig is om extra botanicals toe te voegen bij het serveren.

Gin Betsy wordt het best gemengd met een neutrale tonic, als garnituur raden we eventueel een fijne zeste van sinaasappel aan.

Betsy Brunette

Betsy Brunette is een donker (EBC 60), ongefilterd, artisanaal bier met een romige schuimkraag en nagisting op de fles. Het bier heeft eveneens een alcoholpercentage van 6.9 %. 4 verschillende speciaalmouten geven het bier een volle smaak met toetsen van banaan, chocolade en koffie. De mout komt wederom van The Swaen, de Belgische hop halen we bij Lagache in Reningelst.

Door het gebruik van 2 bitterhoppen en 1 aromahop, onstaat er een bitterheid die perfect in balans is (IBU 28). Ook onze Brunette draagt met trots het 100 % Belgische hop logo!

Ingrediënten: water, 4 soorten gerstemout, 3 soorten Belgische hop, gist en suiker. Verkrijgbaar in vaten van 20 l of in flesjes van 33 cl.

Blonde Betsy

Blonde Betsy is een Bredens bier en we zijn fier dat zowel de naam, het logo en het etiket een duidelijke link met onze favoriete gemeente hebben.

Betsy verwijst naar het standbeeld van kunstenaar Irénée Duriez, dat we op het Duinenplein terugvinden. ‘De wind’ wordt in de volksnaam ‘Blote Betsy’ genoemd, naar de toenmalige Bredense politica Betsy Ingelaere. Van de kunstenaar kregen we toelating om het silhouet van het beeld te gebruiken op ons glas en bieretiket.

Blonde Betsy is een verfijnd, goudblond (EBC 11), ongefilterd, artisanaal bier met een romige schuimkraag en nagisting op de fles. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6.9 %.

Deze kenmerken worden verkregen door de combinatie van 3 verschillende mouten, kruiden en hoppen.