Brouwerij 4Pajot

Brouwerij 4Pajot

In het najaar van 2012 kwam Raymond De Saegher op het idee om een kleine hobbybrouwerij op te starten. Vanuit die brouwerij kan men streekproducten uit het Pajottenland promoten, aan foodpairing doen (het juiste bier bij het juiste gerecht), en vooral veel plezier beleven aan het brouwen van artisanaal bier.

Stoute Miel

Genoemd naar de landbouwer te Vlezenbeek die voor ons de exclusieve zwarte haver (Avena Sativa- Jag de Bellouet) aanplant. Met gerstemout (deels gebrande mout), zwarte haver (uit Vlezenbeek) en hop (uit Sint-Martens-Bodegem).

Wutte Mie

Genoemd naar een vroeger café aan de hoek Postweg/ Sint-Annastraat te Vlezenbeek. Is een tarwebier op basis van gerstemout, speltmout en tarwe (uit Oudenaken), honing uit Vlezenbeek en Herfelingen, hop uit Sint-Martens-Bodegem. Dit bier zou kunnen passen bij salades, visgerechten (ook vettere soorten), mosselen en kruidige kazen. Wutte Mie is ook ideaal als aperitief of op een terrasje.

Spitfeier

Het amber-blond bier bevat een alcoholpercentage van 5,9%. Speciaal gebrouwen voor bij varken aan het spit.

Guuëkenèère

Blaftuurke

Speciaal ontworpen voor bij het varken aan het spit op de Nachtegaal Feesten. Blaftuurke heeft een alcoholgehalte van 7,2% Vol. En is verkrijgbaar tijdens Nachtegaal feest in flesjes van 50 cl.