Bierfirma Hugel

Bierfirma Hugel

Ambachtelijk biermaker Hugel uit Kortrijk laat zich inspireren door eeuwenoude verhalen en creëert uitzonderlijke hopdranken, elk met een eigen karakter, stijl en smaak, die artisanaal tot stand worden gebracht, met liefde voor het vak en met respect voor de grondstoffen.

Zeven Zonden Luxuria

Luxuria is de zonde van de onkuisheid. Dit bier is ontstaan uit lust en wekt de zoetste aller zonden op. Luxuria presenteert de begeerte op een zalig onkuise manier, als een volmondig bier van hoge gisting met een robijnrode kleur, een mooie hoppigheid, een pittige kruidigheid en een lange afdronk. 'Luxuria' is lust, het onkuisheidsbier van de Zeven Zonden-reeks. 
 
Dit gastronomische degustatiebier is zeer complex, met nadruk op de gebruikte kruiden, de warmte van de aanwezige alcohol (9%) en de zachte zoetheid. De pittige, volle smaak is zeer goed combineerbaar met wild, en vleesgerechten met een krachtige saus. De geur kan best omschreven worden als complex. Kardemom, kruidnagel en chocolade-koffie zijn hier de primaire geuren.

De moutige neus versmelt heel goed met de fijne hoppigheid. Pruimen, gedroogde vruchten, evenwichtige kruidigheid en een onweerstaanbare zwoelheid kenmerken dit bier, na verloop van 6 tot 12 maand. De smaak en nasmaak is bijzonder vol en bevat een toets van gebrande koffie en oosterse kruiden. Op het einde komt een warme alcoholgloed opzetten die perfect past met de zoetigheid van het bier. Alhoewel de koffiebittere nasmaken doen denken aan een stout, neigt dit bier meer naar een Scotch.
 

Zeven Zonden Gula

Gula is gulzigheid: dit is een bier dat smaakt naar meer voor wie snakt naar meer. Het presenteert de gulzige zonde op een mateloze manier, als een volmondig bier van hoge gisting met een robijnrode kleur, een mooie hoppigheid, een gretige zoetheid en een ongegeneerde kruidigheid. 'Gula' is vraatzucht. Het is het meest gulzige bier van de Zeven Zonden-reeks. 
 
Dit gastronomische degustatiebier is extreem complex. Wanneer we aan gulzigheid denken, denken we aan overdaad, aan extremen, en dit is precies wat dit bier kenmerkt: bijzonder veel kruiden en alcohol (10%), en het heeft een hoge restzoetheid. De exuberante smaak van het bier past daarom perfect bij Achelse Blauwe. De geur kan nog het best omschreven worden als bijzonder complex.
 

Zeven Zonden Invidia

Invidia is het derde bier in de Zeven Zonden-reeks, dat als een donker monster glanst van jaloersheid. Wie afgunstig is, begeert wat een ander heeft. Schenk dit bier en ervaar de jaloerse blokken van al wie zich in uw buurt bevindt. Invidia is jaloersheid.  Dit gastronomische degustatiebier is ongezien complex. Chocolade, rijpe en gedroogde vruchten en tertiaire aroma’s zoals bosgeuren zijn duidelijk waarneembaar. De smaak en nasmaak is extreem rond en versmolten. Dit bier is een stout, en dankt zijn bitterheid voornamelijk door het gebruik van geroosterde mout.

De bijzondere chocoladearoma’s en smaken zijn mooi in balans met het moutige karakter.  De licht zoete afdronk vervloeit in een verwarmende alcoholgloed.