Aarschotse stadsbrouwerij

Aarschotse stadsbrouwerij

Aarschotse Bruine was een typisch streekbier en werd door verschillende brouwerijen gebrouwen in 1969 verdween het door de diverse overname’s in de brouwerijsector van de markt. In 1989 besliste het toemalige stadbestuur het bier opnieuw te laten brouwen.  Het huidige stadbestuur nam in 2012 het initiatief tot de oprichting van een stadbrouwerij in de schuur van cultuurcentrum Het Gasthuis. De Bier- en wijngilde ‘t Alternatief en De Aarschotese Bierwegers staan in voor de productie en ontwikkeling.

Aarschotse Bruine

Aarschotse Bruine was een typisch streekbier en werd door verschillende brouwerijen gebrouwen in 1969 verdween het door de diverse overname’s in de brouwerijsector van de markt. In 1989 besliste het toemalige stadbestuur het bier opnieuw te laten brouwen. Het huidige stadbestuur nam in 2012 het initiatief tot de oprichting van een stadbrouwerij in de schuur van cultuurcentrum Het Gasthuis. De Bier- en wijngilde ‘t Alternatief en De Aarschotese Bierwegers staan in voor de productie en ontwikkeling.

Forto

Forto is een blond bier met een alcoholgehalte van 6,00%.

Duc

Duc is een abdijbier en bevat een alcoholgehalte van 7,00%.

Gasthuistripel

De Gasthuistripel is een amberkleurige tripel die gebrouwen werd om de 20ste verjaardag van Cultureel Centrum Het Gasthuis te vieren. De tripel, van hoge gisting met hergisting op de fles, is pittig en een tikkeltje eigenwijs met een alcoholgehalte van 8%.