Brouwerij De Plukker

Brouwerij De Plukker

De brouwerij is geïnstalleerd op het hopbedrijf in een loods die vroeger werd gebruikt om er de hop in te plukken en te drogen. De hopasten werden afgebroken om plaats te maken voor de brouwketels en de loods is omgebouwd om te voldoen aan de voorschriften van de voedselveiligheid.

De aanvraag voor de officiële Brouwerij De Plukker werd ingediend en de erkenning volgde in september 2011.

In 2016 zette ze een grote stap in de ontwikkeling van hun brouwerij met de aankoop van een automatische afvullijn. Tot hiervoor werd alles manueel afgevuld.

Kekgoai

Chorist

Smoeter

Marcus

Molleke

Poperingnoare 'Blond'

Fritz

Kasteel Beauvoorde

Keikoppenbier

Het eerste bier dat ze ontwikkelden werd het Keikoppenbier (6,1% Vol.) gedoopt, verwijzend naar de bijnaam van de inwoners van Poperinge. Ze brouwden dit bier voor de eerste keer op 9 november 2011, het allereerste brouwsel in hun eigen brouwerij!

In hun eerste bier moest je hun verhaal kunnen proeven; het is dus een vrij hoppig en zacht bitter bier, maar met een mooie balans waardoor het uitermate drinkbaar is.


 

Rookop

Rookop (6,5% Vol.) is de naam die de volksmond gaf aan het legendarische feestbier dat brouwer Six tot het jaar 1963 brouwde in de Brouwerij-Mouterij St.-Joris te Reningelst, deelgemeente van Poperinge.

Op vraag van vzw De Kinderbrouwerij, die het complex na 40 jaar leegstand restaureerde en het nu uitbaat als een ontmoetingsplaats voor gezinnen met kinderen, ontwikkelden zij een nieuw bruin bier onder dezelfde naam. Zo kunnen ze een stuk brouwerijgeschiedenis doen herleven! 
 

Plukker Single Green Hop

Elk jaar brouwen ze tijdens de hoppepluk een bier met 100% verse, niet-gedroogde of 'groene' hop. Het concept is steeds hetzelfde: ze plannen vooraf een brouwdag tijdens de hopoogst en brouwen op die dag met de hop die dan geplukt wordt. Ze weten dan nog niet welke hopsoort dat zal zijn. Het recept is elk jaar hetzelfde, enkel de hop verandert. 5,5 % Vol. Alc.

Staminee bruin

 

 

 

 

 

 

 

Staminee Blond

 

 

 

 

 

 

All inclusive IPA

Om het einde van de pluk te vieren, brouwen ze elk jaar een bier met alle hopsoorten die geteeld worden op het hopbedrijf. Voor de oogst 2016 zijn dit 7 variëteiten: Goldings, Fuggle, Phoenix, Pilgrim, Cascade, Challenger en WGV. Ze noemen dit bier hun "All Inclusive IPA", 8,0% alcohol. IPA naar de bierstijl: India Pale Ale oftewel goed gehopte bieren met een fruitige neus en bittere afdronk. All Inclusive verwijzend naar het feit dat alle hopsoorten gebruikt worden.
 

Tripel Plukker

Tripel Plukker is een blond bier van hoge gisting dat wordt gebrouwen met slechts 1 hopsoort. Dit is een typische belgische tripel die door zijn lichtere alcoholpercentage en zijn zachte smaak uiterst drinkbaar is.