Huisbrouwerij Haezen

Huisbrouwerij Haezen

Alles begon met 2 neven die elkaar bijna 15 jaar niet meer hadden gezien: David en Frank. David, de ene neef, contacteerde Frank, de andere neef, omdat zijn dochter Sara wielrenster is en hij steun zocht voor haar. Frank was goed met woorden en technologie en kon misschien een beetje tekst schrijven of een website maken. David had jaren een brasserie uitgebaat en was goed met eten en drinken. Uit pure liefhebberij begon David bier te maken en elk weekend ging hij naar Frank en beide neven dronken liters bier en haalden mooie herinneringen terug van wat ze als kind allemaal samen hadden beleefd. 
Ondertussen begonnen David en Sara ook lessen te volgen om bier op een professionele manier te brouwen. Frank had al onderzoek gedaan naar hun gemeenschappelijke geschiedenis, nl. de Verhaest.
Hun over-over-over-over .... over grootvader was Jan Vir Die Haezen, een valkenier uit Moorslede die voor Karel de Goede, Hertog van Vlaanderen (1119-1127), jaagde op hazen. Om hem te eren beslisten de 2 neven om de brouwerij naar hem te noemen en zo werd in 2013 Brouwerij Haezen geboren. Het logo verwijst naar deze geschiedenis.